terug naar overzicht

Koninklijke Nederlandse Zwembond

Zwemmen is de eerste sport waarmee je in aanraking komt. Het begint bij babyzwemmen, het halen van je zwemdiploma’s om vervolgens een leven lang te genieten van de zwemsport zowel recreatief als sportief.
De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) zet zich al 126 jaar om de zwemsport op de kaart te zetten.

De zwembond vertegenwoordigd 5 Olympische sporten Wedstrijd zwemmen, Open Water zwemmen, Waterpolo, Schoonspringen en synchroonzwemmen. Er zijn 435 verenigingen bij ons aangesloten en tellen 140.000 leden. De KNZB behoort tot de grootste sportbonden van Nederland. Maandelijks duiken 3 miljoen mensen het water in om te genieten van een van de vele facetten van de zwemsport, van recreatief tot prestatief, van ‘spetteren’ tot wedstrijdsport. De KNZB is voor iedereen met een passie voor water.

Jaarlijks starten 175.000 kinderen met hun zwemdiploma, wij zetten ons in om kinderen op een leuke manier veilig te leren zwemmen. Dit doen we via onze zwemlesmethode ‘Super Spetters’. Naast het leren zwemmen is het belangrijk om te blijven zwemmen. De KNZB heeft diverse evenementen en  programma’s ontwikkeld om zwemsport te promoten voor jong en oud o.a. de zwem4daagse, schoolzwemkampioenschappen en het online trainingsprogramma Mijn Zwemcoach. Om de zwemsport te promoten zijn ons sportieve successen van essentieel belang. Wij bouwen dan ook een een solide (top)sport structuur, met sterke verenigingen, mooi accommodaties,  goed opgeleide trainers en coaches om zo ons succes niet alleen te consolideren maar ook verder uit te breiden en te vergroten nu en in toekomst.

terug

Contactgegevens

Wattbaan 31-49
3439 ML Nieuwegein

030-7513200

info@knzb.nl
www.knzb.nl